Filmproject: The Heist

Filmproject: The Heist

Begin maart hebben jongeren uit azc Cranendonck in samenwerking met workshopleider en theatermaker Iris van Rooij een film opgenomen.

Alle aspecten van het maken van een film kwamen aan bod: de jongeren bedachten een verhaal, er werd een script op papier gezet, locaties gescout, kostuums uitgezocht, geacteerd, gefilmd en muziek gemaakt. Het resultaat vertelt een modern Robin Hood-verhaal over twee bankovervallers, die geld stelen om aan een arme straatmuzikant te geven, maar daarbij zelf iets over het hoofd zien… Op 8 april ging de film in première op het azc. Bekijk The Heist én de aftermovie door Justin Nederkoorn op deze pagina.

Image

Image

Image

Beeld//Formers

Eén op de twee mensen die naar Nederland komt is jonger dan vijfentwintig jaar. Met Beeld//Formers nemen deze jongeren het heft in eigen hand. Door middel van zelfgekozen disciplines verbeelden zij op eigen wijze een verhaal. In co-creatie met kunstenaars en leeftijdsgenoten werken Beeld//Formers aan verschillende kunstuitingen. Zo worden jongeren met hun talenten zichtbaar voor zichzelf, elkaar en de Nederlandse samenleving.

Image