Tuintapijt

Tuintapijt

De kinderen en ouders van het azc Utrecht deden afgelopen zomer mee aan de driedaagse workshop Tuintapijt maken, waarbij iedereen werd ondergedompeld in de schoonheid van bloemen en de natuur. Samen werden kleurrijke tekeningen, borduursels en viltwerkjes gecreëerd.

Image

Image

Image

Om inspiratie op te doen gingen kinderen langs op de eerste dag van de workshop langs bij Flowerbomb, de expositie van Jolanda Schouten over de kracht van de natuur in Kunst en cultuurhuis De Vrijstaat voor jong Utrecht. Met name de werkplaatsen, waar je zelf aan de slag kan tussen de grote aquarellen van bloemen en planten van Jolanda waren een groot succes. 

Iedereen maakte hier bijvoorbeeld zelf ‘flowerbommetjes’ van aarde, klei, water en bloemzaadjes: Lekker met je handen in de vruchtbare modder en daarna uitwerpen buiten zodat daar een bloementuin kan ontstaan. Maar in de werkplaats werden ook de eerste stappen gezet voor het maken van een tuintapijt.

Elk kind koos een bloem die Jolanda had meegenomen uit haar eigen tuin en die werden met aandacht nagetekend en overgetrokken op een stuk katoen. Vervolgens gingen kinderen met hun ouders aan de slag met naalden, garen en borduurringen. Samen borduurden, viltten en punchten ze een prachtig bloementapijt, dat komt te hangen op het azc van Utrecht.

Image