Vrolijke Academie

De Vrolijke Academie is het trainingsprogramma van de Vrolijkheid. Dit is de plek waar ruimte wordt gemaakt om te leren, inspireren en ervaring en kennis uitwisselen. Op deze manier blijft de Vrolijkheid een lerende organisatie. Een flink aantal kunstenaars en programmacoördinatoren die actief zijn bij de Vrolijkheid werden binnen de Vrolijke Academie opgeleid als trainer. Hierdoor kunnen zij bestaande kennis en vaardigheden die het werken met kunst op een azc succesvol maken worden verdiept en overgedragen op nieuwe kunstenaars en regelaars. 

Belangrijke uitwisselingsmomenten zijn bijvoorbeeld intervisiebijeenkomsten voor programmacoördinatoren en de jaarlijkse inspiratiedagen waar iedereen die actief is voor de Vrolijkheid zich kan onderdompelen in nieuwe ideeën. In de video hieronder kun je meekijken met inspiratiedag 2023!

Afbeelding

Afbeelding

Iedereen die actief wordt voor de Vrolijkheid volgt de 5 V’s training die gericht is op de kernprincipes van de organisatie. Vervolgens is er een breed aanbod van trainingen dat intensief wordt geëvalueerd en aangepast op basis van bestaande behoeftes. Zo zijn er bijvoorbeeld trainingen te volgen over inclusief taalgebruik, over het werken met verschillende leeftijdsgroepen of een training over het werven en betrekken van vrijwilligers bij de Vrolijkheid. 

Benieuwd naar een training? Neem dan contact op met academie@vrolijkheid.nl.  

Afbeelding