De Vrolijkheid

Elke week organiseert De Vrolijkheid ruim 100 workshops op asielzoekerscentra door heel het land. Dit doen we al meer dan 20 jaar. 

Opgroeien op een azc is altijd niet makkelijk, soms lijkt de tijd er stil te staan.  Met kunstworkshops en creatieve activiteiten zorgt de Vrolijkheid voor een positieve uitlaatklep voor jonge azc-bewoners en investeert daarmee in hun ontwikkeling, veerkracht en welzijn. Kunst is een middel om je talenten te ontdekken, je verhaal te vertellen, even uit je situatie te stappen en je eigen identiteit te vormen. De Vrolijkheid vindt dat iedereen die opgroeit in Nederland recht heeft op creativiteit, dus ook als dat opgroeien toevallig op een azc gebeurt.

Image

Image

Wil je de Vrolijkheid steunen zodat we ons werk op Nederlandse asielzoekerscentra kunnen blijven doen? Word donateur en maak samen met ons meer kunst op Nederlandse asielzoekerscentra.
 

Word donateur!

Van vrijwilliger tot deelnemer, kunstenaar of medewerker: door het hele netwerk van de Vrolijkheid zitten mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de stichting. En dat is, al zeggen we het zelf: PRETTY LEGENDARY. Daarom zetten we de komende tijd een serie van deze ‘Legends’ in de aandacht.

Image

“Mijn naam is Matea Safar, ik ben nu ruim 8 jaar betrokken bij de Vrolijkheid en sinds 1,5 jaar artistiek directeur. Daar ben ik megatrots op! Als kind ben ik met mijn moeder naar Nederland gevlucht. Nu sta ik aan het hoofd van een prachtige organisatie en kan ik mij inzetten voor de kinderen en jongeren die nú in Nederland verblijven.”

- Matea Šafar - Artistiek Directeur

Lees het verhaal van Matea en ontmoet meer Legends!

Image