Planeet B

Planeet B

Planeet B is het resultaat van een workshop reeks onder leiding van Saskia van der Post. Kinderen uit Burgum gingen samen met Saskia en het team op avontuur. De verbeeldingskracht van de kinderen liet de wereld om hen heen veranderen in ‘Planeet B’. Een Planeet waar alles anders is!

Buiten verzamelden iedereen allerlei materialen waarmee gekke fantasiebeesten werden gemaakt. Takjes, dopjes, touw, afval werd omgetoverd in handen, voeten, gezichten en ogen. De kinderen hebben uiteindelijk samen drie kostuums ontworpen van inwoners op Planeet B. Door de kinderen genaamd: ‘Gele Alien’, ‘Dinosauder’ en ‘Aap’. 

Image

“Gele Alien woont natuurlijk in een gele wereld met slinger planten en gekke blob bomen met gezichten. Dinosauder woont in groene wereld vol met rotsen en paddestoelen.  Aap woont in het blauwe bos.”

Image

Na het schilderen van alle decor stukken en het papier maché-en van de maskers zijn de kinderen begonnen aan de patches. Ieder kind heeft een eigen patch gemaakt voor het kostuum. Gebaseerd op een ‘vormenspel’ waarbij deelnemers drie vormen en een character opschreven. Deze kaartjes werden in een grabbel ton gestopt, waarna ieder kind drie vormen en een karakter kon pakken. Deze kaartjes vormden de basis van voor een persoonlijke patch. 

Om de workshop reeks af te sluiten werden er foto’s gemaakt door Vivienne Lis Braselmann. De kinderen kropen in de huid van Gele Alien, Dinosauder en Aap! 

 

 

“I would love it if the aliens would visit us. I would like to drink some tea with them.”

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image