Two Shadows videoclip

Two Shadows

Beeld//Formers van azc Gilze maakten dit najaar een videoclip bij de nieuwe single ‘Two Shadows’ van artiesten Absent Chronicles en Yves Paquet. De jonge filmmakers zijn volledig vrijgelaten een visueel concept te ontwikkelen dat de sfeer en de betekenis van het nummer reflecteert. In de uitwerking kwamen alle aspecten van het maken van een goede videoclip aan bod: er werd een script geschreven, kostuums gemaakt, geregisseerd, geacteerd en gefilmd, resulterend in een poëtische video.

Image

Image

Image

Beeld//Formers


Eén op de twee mensen die naar Nederland komt is jonger dan vijfentwintig jaar. Met Beeld//Formers nemen deze jongeren het heft in eigen hand. Door middel van zelfgekozen disciplines verbeelden zij op eigen wijze een verhaal. In co-creatie met kunstenaars en leeftijdsgenoten werken Beeld//Formers aan verschillende kunstuitingen. Zo worden jongeren met hun talenten zichtbaar voor zichzelf, elkaar en de Nederlandse samenleving.

Image

Two Shadows is een lied over je ontheemd voelen, over het achterlaten van een thuis en het leven tussen twee werelden in. Over het idee dat het gevoel van je thuis voelen op een nieuwe plek hand in hand kan gaan met een verlangen naar de plek waar je vandaan komt of naar je vroegere zelf. De jongeren verbeelden dit gevoel als een dwalende geest, die soms op gaat in het landschap, maar soms ook het gevoel heeft te moeten rennen.  

Image

Image

Acteur: Menes
Director: Sebastian Abrahamsson
Camera: Maik Verlinden
Set Dresser: Rukhsar
Set Dresser: Nino Londaridze
Vrijwilligers: Mohammad mosseb lssaim Hossein & Ruqayya Muhammad Ibrahim