Zworptastia

Kunstlab kinderen

Zworptastia

In het azc in Burgum waren kinderen, in de leeftijd van 4-12 jaar, druk met de planeet ‘Zworptastia’. Deze planeet werd in volle vaart vormgegeven vanuit onderzoek in eigen fantasiewerelden. Dansende wormen, glimlachende vlinders, scheurende auto’s - allerlei gedachtenspinsels kwamen voorbij!

Image

Image

Vroem!

Geïnspireerd door adembenemende voertuigen en door in de schoenen te stappen van een echte onderzoeker gingen de kinderen samen met kunstenaars Merel Wendt en Saskia van der Post aan de slag. Het thema ‘auto’s’ was voor de eerste groep heel concreet. Met de uitdaging om droomauto’s uit te beelden, werd een ‘Auto Speelkleed’ gemaakt van zeefdruk op textiel. 

De andere groep kinderen zocht het op in beestjes en wezens die allerlei uitdrukkingen en tussenstanden tussen mens, dier en insect aannemen. Aan de hand van verzamelde materialen werden eerste schetsen gemaakt die werden uitgewerkt in stoffen knipsels. Zo ontmoette de fantasie van de hele groep elkaar in het gezamenlijke wandkleed. De bonte planeet Zworptastia heeft kortom vorm gevonden in de mogelijkheden van met textiel werken.