All you can Art in Kunsthal Rotterdam

All you can Art

Image

Je laten inspireren door kunst en het zelf willen maken, dat was de reden voor Abdallah, Ali, Avin, Hevin, LIwaa, Momen & Radwhan om vanuit azc Katwijk af te reizen naar de Kunsthal in Rotterdam.
 
Daar nam de groep deel aan het ‘All you can Art’  zomerprogramma waar kunstenaars, summerschool studenten en kunsthal bezoekers aan de slag gingen in de open ateliers. Hier konden de deelnemers een persoonlijke touch geven aan de groeiende tentoonstelling, die de hele zomer te was is in het auditorium van de Kunsthal. 

 

 

 

 

Image

In één van de open ateliers kon er een creatieve bijdrage geleverd worden aan het project van kunstenaar David Bade.

De jongeren werkten aan eigen canvas met een persoonlijke reflectie in de vorm van een notitie op de achterkant. 

Image

Image

Image

Op de voorkant van het canvas konden werd dit verbeeld. Waar sommige individueel aan de slag gingen met een canvas, creëerde anderen juist samen één doek. Waarbij alle doeken uiteindelijk deel uit maakten van de zogeheten ‘schilderijengrot’.

Image

Image

Glitters, lijm, stiften, slingers en papier… you name it. Alles werd uit de kast gehaald voor het creëren van een eigen masker. 

In het knalroze atelier midden in het auditorium, daagde kunstenaar Roxette Capriles de jongeren uit tot het maken van een nieuw gezicht. Wie of wat zou je willen zijn en hoe ziet dat eruit in de vorm van een masker? 

Vol enthousiasme werkten de jongen aan eigen creaties waar sommige maskers, vol trots,  de hele dag gedragen werden. 

Image

Image

Image

Onder de naam FFACE SHOP werden alle resultaten van de maskers direct online gedeeld op Instagram. Zo is het resultaat van de jongeren uit azc Katwijk ook te bewonden in de volgende posts:

‘Ik zie jou’
‘Onsserieus’
‘Thing I need for a party’

Image

Image

Image

Image

Als afsluiting van de dag kregen de jongeren een persoonlijke rondleiding door de Kunsthal van curator Shehera Grot door de verschillende tentoonstellingen in het museum. 

Waar bij sommige foto’s of objecten veel vragen kwamen, was het bij andere kunstwerken en audio-visuele uitingen juist een feest der herkenning of inspiratie. 

Image

De groeiende tentoonstelling kan gevolgd worden op de website  en socials van ‘All you can Art’. 

Image

De ervaring en inspiratie die Abdallah, Ali, Avin, Hevin, LIwaa, Momen & Radwhan hebben opgedaan kon vervolgens toegepast worden tijdens de Vrolijkheid workshops ‘Art World’ & ‘Art Game’ op azc Katwijk. 

Fotografie door Petra Katanic

Image

Image