All you can Art in Kunsthal Rotterdam

All you can Art

Afbeelding

Je laten inspireren door kunst te kijken en ook zelf te kunnen maken, dat was de reden waaromAbdallah, Ali, Avin, Hevin, LIwaa, Momen & Radwhan vanuit azc Katwijk afreisde naar de Kunsthal in Rotterdam.
 
Daar namen zij deel aan het ‘All you can Art’  zomerprogramma waar naast kunstenaars, summerschool studenten en kunsthal bezoekers zij aan de slag gingen in de open ateliers. Hier konden ze hun persoonlijke touch geven aan de groeiende tentoonstelling, die deze hele zomer te zien is in het auditorium van de Kunsthal. 

 

 

 

 

Afbeelding

In één van de open ateliers kon er een creatieve bijdrage geleverd worden aan het project van kunstenaar David Bade.

De jongeren mochten daar aan de slag op hun eigen canvas waar zij op de achterkant een persoonlijke reflectie konden noteren. Wat vind je bijvoorbeeld moeilijk aan jezelf, fysiek of mentaal en dit mocht dan  zo diep of oppervlakkig zijn als ze zelf wilde gaan.
 

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Op de voorkant van hun canvas konden zij dit vervolgens verbeelden in een schilderij. Waar sommige individueel aan de slag gingen met hun canvas creëerde anderen juist samen 1 doek. Waarbij alle doeken uiteindelijk deel uit zullen maken van de zogehete ‘schilderijengrot’.

Afbeelding

Afbeelding

Glitters,lijm, stiften, slingers en papier… you name it. Alles haalde  er uit de kast gehaald worden voor het creëren van je eigen masker. 

In het knalroze atelier midden in het auditorium, daagde kunstenaar Roxette Capriles de jongeren uit tot het maken van een nieuw gezicht. Wie of wat zou je willen zijn en hoe ziet dat eruit in de vorm van een masker? De één kiest misschien voor anonimiteit of veiligheid of juist om nog meer gezien te worden. 

Vol enthousiasme werkte ze aan hun eigen creaties waar sommige maskers, vol trots,  bijna de hele dag gedragen werden. 

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Onder de naam FFACE SHOP worden alle resultaten van de maskers direct online gedeeld op Instagram. Zo is het resultaat van de jongeren uit azc Katwijk ook te bewonden in de volgende posts:

‘Ik zie jou’
‘Onsserieus’
‘Thing I need for a party’

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Als afsluiting van de dag kregen de jongeren ook nog een persoonlijke rondleiding door de Kunsthal van curator Shehera Grot die ze meenam door de verschillende tentoonstellingen in het museum. 

Waar bij sommige foto’s of objecten juist veel vragen kwamen, was het bij andere kunstwerken en audio-visuele uitingen juist een feest der herkenning of inspiratie. 

Afbeelding

De groeiende tentoonstellng waar het werk van  Abdallah, Ali, Avin, Hevin, LIwaa, Momen & Radwhan nu ook te zien is,  kan gevolgd worden die de website  en socials van ‘All you can Art’. 

Of je kan het natuurlijk ook nog live gaan bewonderen of deelnemen t/m 21 augustus in de Kunsthal in Rotterdam. 

Afbeelding

De ervaring en inspiratie die Abdallah, Ali, Avin, Hevin, LIwaa, Momen & Radwhan hebben opgedaan kunnen zij deze zomer en in najaar toe  passen tijdens de Vrolijkheid workshops ‘Art World’ & ‘Art Game’ op azc Katwijk. 

Fotografie door Petra Katanic

Afbeelding

Afbeelding