Light graffiti

Light Graffiti


Wat heb je nodig om je foto’s van het scherm af te laten spatten? Een donkere kamer, een camera met een lange sluitertijd, gekleurde lichten en de getalenteerde jongeren uit het azc Heerlen. Onder leiding van fotograaf Saïd ten Brinke werden er dit voorjaar prachtige portretten gemaakt, waarbij de kunstenaars de mogelijkheden van fotografie onderzochten, model stonden en spectaculaire composities creëerden door met licht in de lucht te tekenen.

Image

Image

Image

BEELD//FORMERS


Beeld//Formers zijn jonge azc-bewoners in de leeftijd 15-25 jaar die door middel van zelfgekozen kunstdisciplines een eigen verhaal op een unieke manier presenteren. Dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst zijn de instrumenten waarmee verhalen worden vormgeven. 

Eén op de twee mensen die naar Nederland komt is jonger dan vijfentwintig jaar. Met Beeld//Formers nemen deze jongeren het heft in eigen hand. Door middel van zelfgekozen disciplines verbeelden zij op eigen wijze een verhaal. In co-creatie met kunstenaars en leeftijdsgenoten werken ze aan verschillende kunstuitingen. Zo worden jongeren met hun talenten zichtbaar voor zichzelf, elkaar en de Nederlandse samenleving. In 2021 lichtten we 5 Beeld//Formers en hun talent uit doormiddel van een videoportret.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image