Pop-up Club

Families

De Pop-up Club!

Image

Image

Image

De Pop-up Club duikt in de jeugdherinneringen die worden gedeeld onder ouders/verzorger en kinderen. In de Pop-up club stellen kinderen hun ouders de vraag: wat deed jij toen je zo oud was als ik? Met wie speelde je toen? Opgetogen worden unieke verhalen gedeeld. De Pop-up Club brengt deze herinneringen samen in een gesprek tussen twee generaties en verbeeldt dit in speelse taferelen, waardoor ook de kartonnen ruimte telkens weer anders uitpakt.

Zo duiken straatspellen met elastieken, sneeuwpoppen, flikflaks, packs met straathonden, herinneringen aan landschap, eten, geuren en muziek op in de gedachten aan jeugd. De herinneringen zijn de speelse aanvoerders voor de verbeelding van kind en ouder, waarmee ook de omgeving van de Pop-up Club telkens een andere vorm aanneemt. Het gesprek is de inspiratie voor de animaties die de ouders en kinderen samen maken. 

De Pop-up Club is een familieproject in samenwerking met filmmaker Mirjam Marks, papierkunstenaar Rianne van Duin en kunstenaar Olivia D’Cruz. Als tweetal duiken ouder en kind op als duo in een eigenhandig gemaakte studio. Het aanvankelijk kartonnen lege decor wordt telkens weer anders ingericht door de wisselende duo’s met stoeltjes, zelfportretten, kleedjes op tafels met bloemen, fotolijsten en andere kartonnen props. Is de inrichting af en gezellig? Ja hoor! Tijd om plaats te nemen voor het interview. 

De interviews en animaties zijn samen gemonteerd en gemaakt in co-creatie tussen de kunstenaars en gezinnen die wonen op de asielzoekerscentra Leiden, Delfzijl en Ter Apel. De Pop-up Club was te zien en actief tijdens Cinekid 2023 in Groningen en Amsterdam. Fotografie door Giulia Menicucci.

Word ook donateur!