Zomerconcerten

Familie

In de zomer van 2023 organiseerde de Vrolijkheid de Zomerconcerten! Zes unieke concerten op verschillende asielzoekerscentra in Nederland. Met prachtige muzikale optredens van Claron McFadden & Tuur Florizoone, Iris Hond, Wantee Teelapa en Meral Polat.

Image

Deze concerten zijn de feestelijke en muzikale afsluiters van een intensief en co-creatief project. Tijdens dit project hebben families die woonachtig zijn in azc’s kostuums ontworpen en gemaakt in samenwerking met textiel- en modeontwerpers. Gekleed in deze kostuums betraden de muzikale acts het podium op de centrale binnenplaatsen, pleinen en in de binnentuinen van de asielzoekerscentra. Er waren optredens in Gilze, Grave, Ter Apel, Almere, Den Helder en Luttelgeest. De concerten waren een echte viering van creativiteit en expressie, waarbij de verbindende kracht van kunst en muziek voorop stonden. Er werd samen gezongen, geluisterd, gegeten, gedanst en gepraat en vooral heel veel plezier gemaakt! 

Image

De concerten waren de feestelijke en muzikale afsluiters van een intensief en co-creatief project van de Vrolijkheid. Samen met textiel- en modeontwerpers hebben families die op dit moment in azc Gilze, Luttelgeest of Almere wonen, kostuums ontworpen en gemaakt. De speciaal ontworpen outfits werden tijdens de concerten gedragen door de optredende muzikanten. 

Image

Zangeres Wantee Teelapa over haar deelname aan het project: 

“Het is een eer om namens de Vrolijkheid op te treden op  asielzoekerscentra. Omdat ik zelf een vluchtelingen-
achtergrond heb, weet ik hoe kleine momenten van geluk een grote impact kunnen maken.”

De zomerconcerten zijn voorbij maar de Vrolijkheid organiseert iedere week meer dan 100 kunstworkshops op 28 asielzoekerscentra in Nederland. Wil jij daar aan bijdragen? Steun ons dan en zorg samen met ons voor meer kunst, dans, muziek en theater op azc’s.

Steun de Vrolijkheid en word donateur!

Image

De zomerconcerten van De Vrolijkheid werden mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Nationale Postcode Loterij, Stichting Kinderpostzegels, Adessium Foundation, AMIF, VSB Fonds, KNR-PIN, Stichting Zonnige Jeugd, de Gravin van Bylandt Stichting en het De La Mar theater. Met speciale dank aan winkelcentrum Brazilië en Buurtcoöperatie de Eester uit Amsterdam voor de prachtige stoffen slingers! 

Image

Image

Image

Image

Image

Image