De Vrolijkheid x de Vrijstaat

Gelaagd schilderproject in Utrecht

Deze zomer vond een bijzondere samenwerking plaats tussen de Vrolijkheid Utrecht en de Vrijstaat, een Utrechtste kunstwerkplaats voor kinderen en jongeren in de wijk Leidsche Rijn. Onder begeleiding van kunstenaar Marjolein Witte bezochten Beeld//Formers een tentoonstelling in de Vrijstaat. Vervolgens creëerden de deelnemers geometrische vormen, geïnspireerd door de tentoonstelling en door architectuur.

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

De vormen, die op grote panelen werden afgeplakt en ingekleurd met verf, waren de achtergrond voor persoonlijke dingen en symbolen die de jongeren dierbaar zijn. Iedereen liet zijn creativiteit de vrije loop en vulde de opdracht op een eigen manier in: zo tekende een jongen zijn video game controller, maar werd er ook een fiets en een vlag gemaakt.

Foto’s door: Justin Nederkoorn

تصویر

Beeld//Formers
 

Eén op de twee mensen die naar Nederland komt is jonger dan vijfentwintig jaar. Met Beeld//Formers nemen deze jongeren het heft in eigen hand. Door middel van zelfgekozen disciplines verbeelden zij op eigen wijze een verhaal. In co-creatie met kunstenaars en leeftijdsgenoten werken Beeld//Formers aan verschillende kunstuitingen. Zo worden jongeren met hun talenten zichtbaar voor zichzelf, elkaar en de Nederlandse samenleving.