Crossings 2024

Kunstlab Jongeren

Iedereen die weleens vol overgave een tango of jumpstyle-routine heeft uitgevoerd weet dat de taal van de dans universeel is. Vanwege het succes van het speciale dansproject Crossings vorig jaar, was het deze maand opnieuw raak: in de Grote Kerk in Veere dansten bewoners van azc Middelburg samen met studenten van MBO Dans Zuid West (en deelnemers van vorig jaar) in een performance gemaakt onder begeleiding van Linda van Dijk, Amos Ben Tal en Yvan Dubreuil.

 

Hoe maak je als mens contact? Wat heb je nodig om elkaar te vertrouwen? Hoe werk je samen als je elkaar niet kent, elkaars taal niet spreekt? Deze vragen vormenden het uitgangspunt van deze bijzondere uitvoering met de Grote Kerk in Veere als decor. Lindy volgde als projectcoordinator van dichtbij: “Heel bijzonder om te zien hoe door dans de verschillende werelden van de jongeren bij elkaar komen. Onze deelnemers hadden vooraf geen enkele ervaring met moderne dans. We hebben zo enorm genoten van het proces, en dat daar zo’n mooie voorstelling het resultaat van is, is wel ‘mega kippenvel’!”

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Crossings is een samenwerking van het Nederlands Dans Theater (NDT), Stichting de Vrolijkheid en Grote Kerk Veere. Fotografie door Kevin van der Kleij.