Wij zijn de Vrolijkheid

De Vrolijkheid bestaat 20 jaar. Dit vierden we met een landelijke campagne:

‘Wij zijn de Vrolijkheid’

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

Jonge, getalenteerde azc-bewoners presenteren zich met een serie bonte portretten. 

In samenwerking met een professioneel team van beeldmakers en stylisten, werkten de jongeren aan fotografische kunstuitingen. Samen ontwikkelden zij artistieke portretten en surrealistische beelden. Tijdens een driedaagse workshop op azc Rijswijk en azc Rotterdam creëerden de jongeren een eigen imago om zichzelf op eigenzinnige wijze te presenteren.

De foto’s, looks en setting werden in co-creatie ontwikkeld met fotograaf Petra Katanic en de stylisten van Foei Productions. De posters zijn vormgegeven door Studio Harris Blondman.

تصویر

تصویر

تصویر

Van 14 tot en met 28 december 2020 waren de posters door heel Nederland te bewonderen. In 2021 vinden er in het kader van deze serie verschillende exposities plaats, onder andere in samenwerking met de Openbare Bibliotheek Amsterdam en Framer Framed.

Saïf

Zelf ben ik al een tijdje bezig met muziek maken, ik rap en schrijf mijn eigen teksten. Ik heb wel eens geprobeerd om een videoclip te maken, maar wist niet helemaal waar ik moest beginnen.

Na deze workshop ben ik geïnteresseerd geraakt in styling & fashion, dat is ook belangrijk als artiest. Door voor de camera te staan, foto en video moet je toch een soort personage aannemen en dat vond ik een toffe ervaring.

Ik wil nog meer ervaring opdoen met filmen en fotograferen, zodat ik daarmee nog beter mijn muziek en mijn verhaal naar voren kan brengen.
- Saïf

تصویر

تصویر

Roni

تصویر

Ik vond het heel tof om mee te doen aan dit project omdat het zo professioneel werd aangepakt. Ik heb nog nooit zoiets eerder gedaan en dacht altijd dat ik later iets met sport wilde doen. Door deze workshop heb ik echter ontdekt dat ik in de toekomst wel wat met fotografie of filmen wil doen. Of misschien zelfs wel de fashionwereld in als model. - Roni

تصویر

Beeld//Formers

De postercampagne is een uiting van de Beeld//Formers. Beeld//Formers zijn azc-bewoners in de leeftijd 15-25 jaar, die met zelfgekozen kunstdisciplines een eigen verhaal op een unieke manier presenteren. Dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst zijn de instrumenten waarmee verhalen worden vormgegeven.

تصویر

تصویر

De Vrolijkheid

De Vrolijkheid is een netwerk van professionele kunstenaars, regelaars, vrijwilligers, kinderen, jongeren en ouders, die samen wekelijks meer dan 100 kunstprojecten op bijna 30 azc’s realiseren. 

Wil jij de Vrolijkheid steunen? Dat kan bijvoorbeeld met een donatie, of door je aan te sluiten als vrijwilliger.