Droompersonages

Droompersonages

De Beeld//Formers van azc Heerlen werkten samen met fotograaf Sofie Knijff aan deze serie theatrale en surrealistische portretten. Met de kostuums van Sanne Puijk beelden de jongeren een artistiek alter ego uit: een droompersonage. Van 27 augustus tot en met 5 september 2021 werden deze foto’s tentoongesteld bij cultuurfestival Cultura Nova in Heerlen.

Image

Image

Image

BEELD//FORMERS


Beeld//Formers zijn jonge azc-bewoners in de leeftijd 15-25 jaar die door middel van zelfgekozen kunstdisciplines een eigen verhaal op een unieke manier presenteren. Dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst zijn de instrumenten waarmee verhalen worden vormgeven. 

Eén op de twee mensen die naar Nederland komt is jonger dan vijfentwintig jaar. Met Beeld//Formers nemen deze jongeren het heft in eigen hand. Door middel van zelfgekozen disciplines verbeelden zij op eigen wijze een verhaal. In co-creatie met kunstenaars en leeftijdsgenoten werken ze aan verschillende kunstuitingen. Zo worden jongeren met hun talenten zichtbaar voor zichzelf, elkaar en de Nederlandse samenleving.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image