Fashion uit Heerlen

De Beeld//Formers uit Heerlen ontdekten verschillende stijlen. In het najaar van 2020 ontwierpen 10 jongeren eigen kledingstukken onder begeleiding van Kelly Palmen. Sierlijke en abstracte patronen, geïnspireerd op henna en doodles, werden door de jongeren uitgedacht, op papier gezet en vervolgens op witte kledingstukken getekend.

Samen met fotograaf en oud-bewoonster Anastasia Zalkind werd er een fotoshoot georganiseerd waarbij de Beeld//Formers voor de camera poseerden. Van 27 augustus tot en met 5 september 2021 werden deze foto’s tentoongesteld bij cultuurfestival Cultura Nova in Heerlen.

Image

Image

Image

BEELD//FORMERS

Beeld//Formers zijn jonge azc-bewoners in de leeftijd 15-25 jaar die door middel van zelfgekozen kunstdisciplines een eigen verhaal op een unieke manier presenteren. Dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst zijn de instrumenten waarmee verhalen worden vormgeven. 

Eén op de twee mensen die naar Nederland komt is jonger dan vijfentwintig jaar. Met Beeld//Formers nemen deze jongeren het heft in eigen hand. Door middel van zelfgekozen disciplines verbeelden zij op eigen wijze een verhaal. In co-creatie met kunstenaars en leeftijdsgenoten werken ze aan verschillende kunstuitingen. Zo worden jongeren met hun talenten zichtbaar voor zichzelf, elkaar en de Nederlandse samenleving.

Image