Surreële filmreeks

In de betovering tussen droom en werkelijkheid, gebeurtenis en het surreële, werd het azc in Amsterdam een tijdelijke filmset. 

Fictieve en eigen verhalen vonden in september vorm in een reeks korte films. Wat komt er op creatief en ook in de uitvoering allemaal bij kijken als je een film maakt? In het azc in Amsterdam bedachten jonge bewoners in samenwerking met workshopleider Jochem de Vries eigen verhaallijnen en set-ups om beeld te schieten.

In de crash course van drie dagen kwamen alle stappen in het film maken aan bod. In deze making-of het verslag van de (on)verwachte dingen die hierbij komen kijken. In de korte films Dream en Rachel is het resultaat van de reeks dagen te zien.  

Dream

Rachel

Beeld//Formers

Eén op de twee mensen die naar Nederland komt is jonger dan vijfentwintig jaar. Met Beeld//Formers nemen deze jongeren het heft in eigen hand. Door middel van zelfgekozen disciplines verbeelden zij op eigen wijze een verhaal. In co-creatie met kunstenaars en leeftijdsgenoten werken Beeld//Formers aan verschillende kunstuitingen. Zo worden jongeren met hun talenten zichtbaar voor zichzelf, elkaar en de Nederlandse samenleving.

Afbeelding

De making-of