Legend: Mirjam Marks

Afbeelding

Wat is het leukste dat je bij de Vrolijkheid hebt meegemaakt?

Het meest omvangrijke, bijna levensveranderende project dat ik heb gedaan is Zara En De Magische Kicksen. Een zomer om nooit te vergeten, waarbij kinderen en families  op 6 azc’s hebben meegedaan aan een fictieserie die o.a. werd vertoond op Cinekid. Maar ook het Andere Koek Boek en Popup Club. Daarnaast alle mooie momenten met de kinderen op  azc Amsterdam. 

Wat wens je voor de Vrolijkheid in de toekomst?

Dat het altijd blijft, en steeds groter en bekender wordt. Dat er erkenning op het hoogste niveau komt, door structurele financiering van bijvoorbeeld de overheid, zodat er geen slapeloze nachten zijn zijn over hoe het verder moet.

 Mirjam Marks

Stel jezelf eerst even voor!

Ik ben Mirjam Marks, 59 jaar jong. Moeder van 4 kinderen, en trotse oma van 2 kleinkinderen. Ik ben filmmaker/documentairemaker. Ik hou van reizen, avonturen en het onbekende. Door mijn werk ben ik ook in Suriname terechtgekomen, waar ik met mijn gezin 8 jaar heb gewoond. De Vrolijkheid leerde ik kennen rond 2014, toen ik een project deed met uitgeprocedeerde kinderen die misschien wel teruggestuurd zouden worden. Toen mijn man Didi projectcoördinator werd bij het azc Amsterdam ben ik daar vrijwillliger geworden. Ook ben ik betrokken familieprojecten, gezinsprojecten en kunstprojecten.

Waarom zet jiij je in voor de Vrolijkheid?

Het is een fantastische stichting, waarvan ik geloof dat het bestaan zin heeft in een wereld met veel ongelijkheid, en je toevallig pech kunt hebben hoe je leven loopt of waar je bed heeft gestaan. Ik werk heel graag met kinderen en jongeren, mede omdat ze puur en onbevangen zijn. Dat je samen een leuke tijd hebt en talenten kunt ontdekken maakt het voor mij een perfecte plek.

 

Afbeelding