Melody en het eiland van muziek

Eindelijk is het zo ver: 
Melody en het Eiland van Muziek is uit!

 

Het kinderboek is een sprookjesachtig en muzikaal verhaal van illustrator Enzo Pérès-Labourdette en Stichting de Vrolijkheid in samenwerking met uitgeverij Hoogland & Van Klaveren.

Met het boek verschijnt er een digitale playlist met muziek, gezongen en gespeeld door jonge azc-bewoners. Muziek die de inspiratie was voor Melody’s spannende reis. 

Image

Image

In Melody en het Eiland van Muziek volgen we Melody, een meisje dat met haar zwevende boot aankomt bij een eiland. Als ze van boord stapt, ontsnapt haar fluit met vleugels en Melody snelt erachteraan. Op het eiland blijkt alles en iedereen muziek te ademen - de bomen, de planten, de dieren, maar vooral: de kinderen die er wonen! Ze vertellen Melody over liedjes die ze nog niet kende, en Melody kan niet wachten om die liedjes op haar fluit te spelen. Maar dan zal ze de fluit eerst moeten vangen!

Melody en het Eiland van Muziek is een muzikaal sprookje, gebaseerd op en geïnspireerd door een tiental bekende evergreens uit alle windstreken. Evergreens die in Nederland nog onbekend zijn, maar die de muzikanten van de Vrolijkheid vaak horen wanneer kinderen op asielzoekerscentra elkaar ontmoeten om samen muziek te maken. 

Ga met Melody mee op deze sprookjesachtige en muzikale reis door alle windstreken!

Beluister alle liedjes uit Melody en het eiland van muziek op Spotify.

Enzo Pérès-Labourdette


Enzo Pérès-Labourdette werd in 1991 geboren in Le-Puy-en-Velay, in Frankrijk. Als zevenjarige jongen verhuisde hij naar Nederland. Hij werkte hard om Nederlands te leren en wilde na zijn schoolopleiding medicijnen gaan studeren. Maar hij tekende zijn hele leven al met veel plezier en dat lokte sterker. Hij volgde de kunstacademie in Groningen en won na zijn afstuderen een stimuleringsprijs van de Fiep Westendorp Foundation. 

In 2017 illustreerde hij zijn eerste kinderboek Anne, het paard en de rivier, geschreven door Wouter Klootwijk, en publiceerde hij het kunstprentenboek Paul Poiret – Dromen van de Oriënt. De illustraties daarvan waren te bewonderen in het Gemeentemuseum Den Haag, waar ze onderdeel uitmaakten van de tentoonstelling ‘Art Deco – Paris’.

Enzo Pérès-Labourdette tekent ook voor de New York Times, hij ontwerpt sjaals en als hij even niet werkt, kookt hij heel graag… Frans natuurlijk.