Luister mee!

Familie

Luister mee!

“Luister mee” is een bijzonder muziekproject waarbij tieners samen met hun ouders of verzorgers een lied maakten in Grave en Oisterwijk. 

Image

Image

Samen met songwriter Roos Meijer, Nana M. Rose en Lieke Heusinkveld van de band la loye gingen de gezinnen zitten om gedachten om te zetten in woorden en klanken. Als eerste werd er gekeken naar de muziekvoorkeuren van elk gezinslid: welke nummers verbinden en wat raakt hen daarin? Dat was even zoeken. 

Zo zocht een stel tieners het in richting de rock- en gitaarmuziek zoals Nirvana en Metallica, terwijl hun moeders liever alleen met zang en stem bezig waren. Al met al lukte het, en vonden ze een middenweg in de uiteenlopende stijlkeuzes. 

Er werd gewerkt aan een lied voor een familielid dat niet aanwezig kon zijn. In eerste instantie door de verschillende associaties, gedachten en gevoelens die de familieleden hadden bij deze persoon bij elkaar te brengen. In een creatieve schrijfsessie werd dit verder uitgewerkt in het oefenen met couplet en refrein. Spelenderwijs werd ontdekt welke klanken passen en welke melodie de sfeer van het lied - en de persoon die er niet bij kon zijn -  treft.

Luister mee:

The Mamas & The Teenagers - Keske"

Malak - Memories"

FlekX - Batou"

Image

Image

Image

Image

Fotografie: Oliwier Skarba

Steun de Vrolijkheid en word donateur!