Crossings

Crossings

Jongeren laten de Grote Kerk in Veere deze zomer trillen met het project Crossings. Crossings is een project waarbij jongeren in het azc in Middelburg, samen met dansmaker Dalton Janssen, Linda van Dijk van Nederlands Dans Theater (NDT) en studenten van MBO dans, samenwerken aan een moderne dansvoorstelling. 

Eind mei verzamelde de groep jongeren zich in de danszaal van de sporthal in Middelburg om eerste bewegingen aan te gaan vanuit de choreografie “Ten Duets on a Theme of Rescue” van de bekende choreograaf Crystal Pite - waarin het thema van redding een centrale rol speelt. Tijdens het dansprogramma vonden er verschillende oefensessies plaats. Begin juni werd de choreografie verfijnd en gaf de groep er een eigen draai aan. De voorstelling werd op 2 juni opgevoerd voor publiek, die het historische, de eigen tijd, jong, oud — alles liet opschudden. 
 

Wil je onze projecten steunen? Doneer hier!

“Op de historische vertellingen van de Grote Kerk in Veere borduren we voort met eigentijdse verhalen die voortkomen uit dit project.” 

 

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Crossings is een samenwerking met MBO Dans Zuid West, Grote Kerk Veere en NDT. Met fotografie door Edwin Paree en Kevin van der Kleij.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding