Expositie Destination Unknown

Met trots presenteert de Vrolijkheid vanaf eind november ‘Destination Unknown’: een tentoonstelling in het centrum van Groningen met foto’s en verhalen van bewoners van asielzoekerscentrum Ter Apel.

Voor het vier weken durend fotografie project kwamen negen creatieve bewoners bij elkaar om verhalen, vrolijkheid en toekomstplannen te delen terwijl ze foto’s maakten. Een diverse groep mensen die één ding gemeen hebben: hun bestemming is onbekend.

Tijdens het project was het doel om een veilige creatieve ruimte te creëren om gedachten tot leven te laten komen in fotografie en tekst. Negen jonge mensen delen hun dagelijkse leven, hun gedachten over het nu, het verleden, maar vooral over de tijd die voor hen ligt. Hoe zag het leven eruit voordat ze vertrokken, waar staan ze nu en welke visie hebben ze op de toekomst?

Afbeelding

De beelden zijn in het centrum van Groningen (Spilsluizen 17) op afspraak te bekijken op 24/11, 26/11, 30/11 en 03/12. Stuur voor meer informatie of om een afspraak te maken een mail naar: gisele@vrolijkheid.nl


Fotografie: Farhad Khodadazde

Afbeelding

Deze expositie is tot stand gekomen in samenwerking met Hooghoudt (distilleerderij Hooghoudt). Vanaf 2021 biedt de familie Hooghoudt ruimte aan kunstenaars die verbinding creëren met de stad en Stadjers door middel van kunst.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Beeld//Formers

Eén op de twee mensen die naar Nederland komt is jonger dan vijfentwintig jaar. Met Beeld//Formers nemen deze jongeren het heft in eigen hand. Door middel van zelfgekozen disciplines verbeelden zij op eigen wijze een verhaal. In co-creatie met kunstenaars en leeftijdsgenoten werken Beeld//Formers aan verschillende kunstuitingen. Zo worden jongeren met hun talenten zichtbaar voor zichzelf, elkaar en de Nederlandse samenleving.