Codarts in Ter Apel

Codarts

Op 28 februari was het zover voor vijftien studenten van dansacademie Codarts Rotterdam; het begin van twee intensieve projectweken op het asielzoekerscentrum in Ter Apel. 

De studenten hebben de eerste week met kinderen gewerkt. Van maandag t/m vrijdag werden iedere middag dansworkshops georganiseerd op twee locaties op het azc. Omdat Ter Apel een groot azc is organiseert de Vrolijkheid kunstprojecten op twee locaties. De kinderen hebben ontzettend genoten en wisten iedere middag weer de weg te vinden naar de dansworkshops. Dansen in de buitenlucht trok veel aandacht en voelde elke middag als een gezellige bijeenkomst. 

Ter Apel is op dit moment een erg druk azc waardoor er extra veel kinderen zijn, de Vrolijkheid organiseert elke week 3 activiteiten op twee locaties om zo veel mogelijk kinderen een kunst programma aan te kunnen bieden. Samen met Codarts hebben we in twee weken enorm veel dansworkshops kunnen aanbieden. 

In de tweede week werden de workshops uitgebreid naar een derde locatie, de locatie voor Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen. De jongeren zijn ongeveer tussen de 12 en 17 jaar. De dansworkshops zorgde voor veel bijzondere ontmoetingen en het uitwisselen van verhalen. De jongeren kwamen letterlijk en figuurlijk los. 

 

 

Afbeelding

Op 11 maart was de feestelijke afsluiting van het project. Onder het genot van muziek en snacks vierden we de afgelopen twee weken met elkaar. Het werd grootst uitgepakt doordat er een golfkar met een muziekbox door het azc reed om de jongeren en kinderen op te halen. De studenten van Codarts gaven een  dansvoorstelling waarna de rest van de kinderen en jongeren volgden. Een grote einddans markeerde het einde van het project. 

Codarts Rotterdam leidt talentvolle en gretige dansers, musici en circusartiesten op tot betrokken en inspirerende kunstenaars, leiders en coaches die hun vleugels uitslaan in een dynamische internationale omgeving.