Meet Ebtekar

Картинка

Meet Beeld//Former Ebtekar: een jonge muzikant en rapper die met zijn teksten uitdrukking geeft aan zijn ervaringen, emoties en zijn blik op de wereld.

Картинка

‘‘Ik wil muziek maken voor mensen die wonen op plekken waar het meest wordt geleefd.’’ - Ebtekar

In dit videoportret presenteert Ebtekar zichzelf aan de wereld en vertelt hij over zijn inspiratiebronnen, de betekenis achter zijn artiestennaam, de redenen waarom hij muziek wil maken en het verhaal dat hij met zijn teksten wil uitdragen. Het afgelopen jaar bracht hij maar liefst twee EP’s uit en voor één van die nieuwe nummers, Black Roses, nam hij in samenwerking met filmmaker Manny Nickpour op het azc Grave een videoclip op.

Картинка

BEELD//FORMERS


Beeld//Formers zijn jonge azc-bewoners in de leeftijd 15-25 jaar die door middel van zelfgekozen kunstdisciplines een eigen verhaal op een unieke manier presenteren. Dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst zijn de instrumenten waarmee verhalen worden vormgeven. 

Eén op de twee mensen die naar Nederland komt is jonger dan vijfentwintig jaar. Met Beeld//Formers nemen deze jongeren het heft in eigen hand. Door middel van zelfgekozen disciplines verbeelden zij op eigen wijze een verhaal. In co-creatie met kunstenaars en leeftijdsgenoten werken ze aan verschillende kunstuitingen. Zo worden jongeren met hun talenten zichtbaar voor zichzelf, elkaar en de Nederlandse samenleving. In 2021 lichtten we 5 Beeld//Formers en hun talent uit doormiddel van een videoportret.

Картинка