Tentoonstelling de Tussenruimte

De Tussenruimte

Jonge makers, wonend in het azc in Cranendonck, presenteren van 10 oktober tot en met 21 november een reeks kunstwerken in Multifunctioneel Centrum de Borgh Budel.

صورة

صورة

صورة

صورة

De ruimte tussen twee werelden, twee situaties, tussen een huis en een ander huis. Tussen twee vaste punten ontstaat ruimte voor creatie en nieuwe inzichten: voor kunst. Enerzijds symboliseert de tussenruimte de situatie van de mensen die in een azc wonen, anderzijds symboliseert het de marge tussen het azc en het dorp. De tussenruimte is een ontmoetingsplek, een plek waar verbinding kan ontstaan.


Op 10 oktober openden jongeren de tentoonstelling in Budel, waar blauwdrukken, linosnedes, keramiek en geanimeerde GIFs te zien zijn.

صورة

صورة

BEELD//FORMERSBeeld//Formers zijn jonge azc-bewoners in de leeftijd 15-25 jaar die door middel van zelfgekozen kunstdisciplines een eigen verhaal op een unieke manier presenteren. Dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst zijn de instrumenten waarmee verhalen worden vormgeven. 

Eén op de twee mensen die naar Nederland komt is jonger dan vijfentwintig jaar. Met Beeld//Formers nemen deze jongeren het heft in eigen hand. Door middel van zelfgekozen disciplines verbeelden zij op eigen wijze een verhaal. In co-creatie met kunstenaars en leeftijdsgenoten werken ze aan verschillende kunstuitingen. Zo worden jongeren met hun talenten zichtbaar voor zichzelf, elkaar en de Nederlandse samenleving.