Wij zijn de Vrolijkheid: Maak kennis met onze vrijwilligers

Ontmoet de vrijwilligers van De Vrolijkheid!

De Vrolijkheid is een organisatie met een groot netwerk aan enthousiaste vrijwilligers. Wekelijks ondersteunen zo’n 175 vrijwilligers een grote  hoeveelheid kunstzinnige en vrolijke workshops voor kinderen, jongeren en ouders door heel Nederland.

Image

Image

Iedereen heeft een eigen reden om te starten bij de Vrolijkheid. Zo volgde Emily een studie aan de Koninklijke Academie in Den Haag en zag daar een advertentie voor azc Katwijk.

Wat mij zo aansprak, was dat je met kunst een connectie met elkaar maakt en je je op die manier dan ook leert uit te drukken.

Image – Emily

Emily

Image

Shima had een heel andere reden om te starten met vrijwilligerswerk bij de Vrolijkheid.

Ik woonde op het azc in Den Helder en eigenlijk verveelde ik me gewoon heel erg. Dus toen ik in gesprek kwam met medewerkers van de Vrolijkheid heb ik meteen gevraagd of ik op een of andere manier kon helpen.

Image – Shima

Shima

Wil jij je ook opgeven als vrijwilliger bij de Vrolijkheid? Geweldig! Via het kopje ‘Join’ vind je meer informatie.

Op 7 december vindt de Nationale Dag van de Vrijwilliger plaats. Hoog tijd om de schijnwerpers te richten op een aantal van de Vrolijke Vrijwilligers!

Image

‘Wat mij zo aansprak, was dat je met kunst een connectie met elkaar maakt en je je op die manier dan ook leert uit te drukken.’

Geen dag is hetzelfde bij de Vrolijkheid, iets wat vrijwilliger Twan volmondig kan beamen.

De ene dag ben je aan het schilderen, de andere dag muziek aan het maken of zelfs borduren. Die gezelligheid in combinatie met de diversiteit en doelgroep maakt dat ik na tien jaar nog steeds met heel veel plezier kom werken op het azc in Oisterwijk.

Image – Twan

Twan

‘Elke dag brengt een mooie herinnering met zich mee.’

Image – Samin

Samin

Alle vrijwilligers brengen eigen ervaringen en inspiratie mee. Emad en zijn vrouw Hanan zijn een creatief koppel. Hanan had haar eigen galerie in Irak en Emad was ruim veertig jaar edelsmid. Samen vormen zij hét enthousiaste duo op azc Leersum.

Toen wij in 2007 zelf in azc Alkmaar kwamen wonen, kregen we al snel contact met een groep mensen daar die samen met kinderen muurschilderingen aan het maken waren. Dat was voor mijn vrouw Hanan de kans om haar kennis en ervaring te delen en te helpen bij de workshops. Uiteindelijk zijn wij samen op azc Leersum als vrijwilliger aan de slag gegaan voor de Vrolijkheid en kon ik ook mijn kennis delen.

Image – Emad en Hanan

Emad en Hanan

Image

Image – Salma

Salma