Vrijwilliger

Vrijwilliger

Image – Salma

Salma

Op dit moment zijn we extra hard op zoek naar vrijwilligers voor op de noodopvang en voor ons team op azc Middelburg.

Alle vrijwilligers brengen eigen ervaringen en inspiratie mee. Emad en zijn vrouw Hanan zijn een creatief koppel. Hanan had haar eigen galerie in Irak en Emad was ruim veertig jaar edelsmid. Samen vormen zij hét enthousiaste duo op azc Leersum.

”Toen wij in 2007 zelf in azc Alkmaar kwamen wonen, kregen we al snel contact met een groep mensen daar die samen met kinderen muurschilderingen aan het maken waren. Dat was voor mijn vrouw Hanan de kans om haar kennis en ervaring te delen en te helpen bij de workshops. Uiteindelijk zijn wij samen op azc Leersum als vrijwilliger aan de slag gegaan voor de Vrolijkheid en kon ik ook mijn kennis delen.”

 

Image – Emily

Emily

Image – Shima

Shima

Shima had een heel andere reden om te starten met vrijwilligerswerk bij de Vrolijkheid:

”Ik woonde op het azc in Den Helder en eigenlijk verveelde ik me gewoon heel erg. Dus toen ik in gesprek kwam met medewerkers van de Vrolijkheid heb ik meteen gevraagd of ik op een of andere manier kon helpen.”

De Vrolijkheid is een organisatie met een groot netwerk enthousiaste vrijwilligers. Wekelijks ondersteunen zo’n 175 vrijwilligers een grote  hoeveelheid kunstzinnige en vrolijke workshops voor kinderen, jongeren en ouders door heel Nederland.

Wil jij de Vrolijke activiteiten versterken en deel worden van een landelijk kunstenaarsnetwerk? Sluit dan aan als vrijwilliger. Vrijwilligers zijn de motor van de Vrolijkheid en dus onmisbaar voor de organisatie. Vrijwilligers zetten zich binnen het Vrolijke team op verschillende manieren in. Afhankelijk van wensen en talenten, kun je workshops ondersteunen, de Vrolijke ruimte inrichten en onderhouden, aanvragen schrijven of events organiseren. 

Ben je een echte aanpakker, heb je affiniteit met kinderen en jongeren en wil je samen mooie dingen maken door middel van kunst? Lees hier dan hoe je je aanmeldt als vrijwilliger. 

Image – Emad en Hanan

Emad en Hanan

Iedereen heeft een eigen reden om te starten bij de Vrolijkheid. Zo volgde Emily een studie aan de Koninklijke Academie in Den Haag en zag daar een advertentie voor azc Katwijk.

Emily: ”Wat mij zo aansprak, was dat je met kunst een connectie met elkaar maakt en je je op die manier dan ook leert uit te drukken.”

Image