Cultura Nova x De Vrolijkheid

Cultura Nova x De Vrolijkheid

Cultura Nova is een jaarlijks theater- en cultuurfestival in het centrum van Heerlen. Dit jaar, op de dertigste editie van het festival, presenteerde de Vrolijkheid maar liefst drie tentoonstellingen die gratis te bezichtigen waren. Een groep van 15 jongeren ging er in de zelfgemaakte kledingstukken naar toe om de exposities feestelijk te openen.

Op het festivalplein was de expositie ‘Fashion with Kelly’ te zien: een modeproject van Beeld//Formers in co-creatie met Kelly Palmen, waarbij elke jongere twee bijpassende witte kledingstukken met een zwarte stift bewerkte. Samen met fotografe en oud-bewoonster Anastasia Zalkind werd er een fotoshoot georganiseerd en deze foto’s hingen het hele festival lang op enorme banners die op bouwhekken bevestigd waren. Tijdens de opening droegen de deelnemers uiteraard hun zelf ontworpen kleren!

Image

Image

Image

Image

Image

Voor een andere tentoonstelling werkten Beeld//Formers samen met fotograaf Sofie Knijff aan een serie theatrale en surrealistische portretten rondom het thema Droompersonages. Met kostuums van Sanne Puijk creëerden de jongeren een artistiek alter-ego en presenteren zichzelf en hun verhaal op eigenzinnige wijze aan de wereld. 

Deze prachtige foto’s waren tijdens Cultura Nova op groot formaat in de etalages van jeugdcentrum In2yourplace te zien en Sofie Knijff was tijdens de opening ter plekke aanwezig om bezoekers in kostuum op de foto te zetten.

Image

In de etalages van In2yourplace was ook GELUKSZOEKER(tjes) te zien: een tentoonstelling van piepjonge kunstenaars van de Vrolijkheid. De kinderen maakten op groot formaat portretten van hun toekomstige zelf, waarbij abstracte dromen en concrete beroepen elkaar afwisselen.

Image

Image

Image