KPF_8277.jpg

Cinekid Festivals

Cinekid en Stichting de Vrolijkheid organiseren in de zomervakantie Cinekid Festivals in zes asielzoekerscentra. Tussen 16 juli en 31 augustus strijkt Cinekid iedere week op een andere locatie neer om kinderen tussen de 3 en 14 jaar en hun ouders/verzorgers tijdens workshops van de Vrolijkheid kennis te laten maken met bijzondere films, mediaworkshops en interactieve installaties. Deelnemende azc’s zijn Rotterdam (16 t/m 20 juli), Grave (23 t/m 27 juli), Emmen (30 juli t/m 3 augustus), Oisterwijk (6 t/m 10 augustus), Leersum (20 t/m 24 augustus) en Amsterdam (27 t/m 31 augustus).

Cinekid biedt de kinderen een breed en divers palet aan nationale en internationale, kwalitatief hoogstaande mediaproducties met een eigenzinnig karakter. Tegelijkertijd wil de stichting de vaardigheden van kinderen aanscherpen om ze onafhankelijk, kritisch en slim met media te leren omgaan.

Tijdens de Cinekid Festivals vormen de azc’s ook het decor van de nieuwe VPRO-productie Zára en de magische kicksen. Kinderen die meedoen aan de workshops maken deel uit van de cast en crew. Het verhaal van de serie is een modern Assepoester-sprookje, waarbij de 12-jarige Zara haar 'magische' voetbalschoenen moet terug vinden om het grote toernooi te kunnen winnen. Elke aflevering wordt gefilmd op een andere azc locatie. De locaties zijn: Rotterdam, Grave, Emmen, Oisterwijk, Leersum en Amsterdam. Zára en de magische kicksen gaat in première op het Cinekid Festival in de herfstvakantie. De kinderen van de verschillende azc’s komen allemaal naar Amsterdam om het resultaat op het grote doek te bewonderen. De serie is vanaf 28 oktober 2018, 19.25 uur te zien zijn op NPO Zapp.

Het unieke festivalprogramma is een bijzondere samenwerking tussen Cinekid, Stichting de Vrolijkheid en de VPRO, mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van de Fiep Westendorp Foundation.

Het Jeugdjournaal kreeg alvast een voorproefje