Kunstenaar

Kunstenaar

De Vrolijkheid stelt het maken van kunst in asielzoekerscentra centraal. Waarbij de aspecten zoals verbeelding, waarneming, verbinding en het maakproces aandachtspunten zijn in dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst. Vrolijke ruimtes bieden de inspiratie om eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen.

Kunstenaars geven de kunstworkshops bij de Vrolijkheid vorm. De workshops sluiten aan op de beleving en ontwikkeling van kinderen, jongeren en gezinnen. Het is dus belangrijk dat een kunstenaar samen wil werken met de kinderen, tieners jongeren en/of volwassen bewoners van het azc. Er wordt gewerkt vanuit de interesse en beleving van bewoners.

In co-creatie wordt er in een workshopreeks gewerkt aan een resultaat, dat ook tentoongesteld gaat worden. In de meest concrete zin is het resultaat van een project vaak een kunstwerk: een film, een muziekstuk, een optreden, of iets anders tastbaars. Maar naast dit tastbare resultaat, zit er juist veel opbrengst in het proces.

Afbeelding

Afbeelding

Ben jij een kunstenaar (al dan niet woonachtig op een azc) die graag werkt of aan de slag wil met kunst en kinderen en/of jongeren? Dan nodigt de Vrolijkheid je uit om contact op te nemen met het team van een azc bij jou in de buurt om een eventuele samenwerking te bespreken.

Hier vind je de Vrolijkheid!

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding