Kunstenaar

Kunstenaar

De Vrolijkheid stelt het maken van kunst in asielzoekerscentra centraal. Kunstprogramma’s sluiten aan op de beleving en ontwikkeling van kinderen, jongeren en gezinnen. Waarbij de aspecten verbeelding, waarneming, verbinding en het maakproces aandachtspunten zijn in dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst. Vrolijke ruimtes bieden de inspiratie om eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen.

Kunstenaars geven kunstprogramma’s bij de Vrolijkheid vorm. Het is belangrijk dat een kunstenaar die een kunstprogramma ontwikkelt op het azc hierin samen wil werken met en vanuit de interesse en beleving van kinderen, jongeren en/of volwassen bewoners van het azc. Het maakproces en resultaat van een programma kan van alles zijn. In de meest concrete zin is het resultaat van een project vaak een kunstwerk: een film, een muziekstuk, een optreden, of iets anders tastbaars. Naast het tastbare resultaat, ligt er veel opbrengst in het proces.

Ben jij een kunstenaar (al dan niet woonachtig op een azc) die graag werkt of aan de slag wil met kunst en kinderen en/of jongeren? Dan nodigt de Vrolijkheid je uit om contact op te nemen met het team van een azc bij jou in de buurt om een eventuele samenwerking te bespreken.

Afbeelding