koffievlekmonster_vrolijkheid-oisterwijk2016-fb.jpg

Theekar-project

Theeverkopers op de markt weten alles. Zij weten alles over de geneeskracht van de thee maar kennen ook alle verhalen in het dorp.

Kunstenaar Pieter Max Schultz ontwerpt en maakt een bijzonder theekarretje samen met bewoners van het azc Oisterwijk die ambachtelijke kennis en vaardigheden hebben, in een reeks van 8 Vrolijkheid-workshops/ bijeenkomsten.

Als de Theekar uitrijdt kan hij dienen als ontmoetingsplek op de azc’ s, waar men kan hangen, niks hoeft, warme thee kan krijgen, zelf thee kan maken, opgewonden kan praten en kabbelende gesprekjes kan voeren. Waar men ook de Vrolijkheid kan ontmoeten (zowel mensen als info over het programma). Misschien is er een poëzielade waar prachtige gedichten in liggen, gemaakt door bewoners en voorgedragen, of een lade met theerecepten. Misschien heeft het theekarretje ook extra kleine krukjes erbij voor als het even wat drukker is en een kleine vitrine voor zelf gemaakte hapjes.

Het theekarretje kan het decor worden voor een muzikant, schilder, theatermaker om iets te tonen. Ze maken muziek, gaan schilderen en kijken wat er gebeurt.