Vrolijkheid2018DenHelder35687109_1831894520453074_1731548397896204288_n.jpg

Vrolijke Musea

Het Vrolijk museum is een museum met muren van glas en dus dag en nacht te bezichtigen. In thematische workshops onder leiding van kunstenaars worden verhalen verzameld en objecten gemaakt voor het museum. Ouders en kinderen zetten hun gedachten over het thema om in beelden, geuren, smaken, geluiden en verhalen die uiteindelijk te zien zijn in een expositie. Elke tentoonstelling toont nieuw, vrolijk werk dat zal leiden tot bijzondere gesprekken.

Het Vrolijk Museum is een Ouder-Kind-project van de Vrolijkheid naar een initiatief van kunstenares Marlies Valkering. Er zijn circa 6 exposities per jaar te zien. Ouders en kinderen zijn mede-verantwoordelijk voor alle museale taken: exposities, communicatie en inrichting. Er zijn inmiddels 4 Vrolijke Musea op Nederlandse azc's: Den Helder, Heerhugowaard (eerst in Alkmaar), Rijswijk en Amsterdam.

Het Vrolijke Museum is mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van Stichting Kinderpostzegels Nederland, Kerk in Actie, Kickante, Menzis en Fonds voor Cultuurparticipatie.


Vrolijk Museum Den Helder
Eind 2016 opende de Vrolijkheid op de sombere gezinslocatie in Den Helder het eerste Vrolijke Museum. Dit project biedt vrolijke teams veel mogelijkheden om ouders en kinderen te betrekken en talenten van gezinnen te ontdekken. Wekelijks werken ouders en kinderen samen aan uiteenlopende projecten die geëxposeerd worden in het museum. Het Vrolijke Museum brengt bewoners in contact met elkaar en kunstminnende omwonenden die vanzelfsprekend van harte welkom zijn.

Thema's die de afgelopen tijden in de workshops en exposities aan bod kwamen, zijn o.a. Verbinding, Thuis, Verzamelen. Op de hoogte blijven van de tentoonstellingen in het vrolijkste museum van Nederland? Volg de Facebookpagina.

      

 

Vrolijk Museum Heerhugowaard
Op 24 maart 2018 opende het Vrolijk Museum haar deuren in Alkmaar. Wederom een museum van, door en voor bewoners van het azc Alkmaar. Elke tentoonstelling toont nieuw, vrolijk werk dat zal leiden tot bijzondere gesprekken. Na sluiting van het azc Alkmaar is het museum met het vrolijke team verhuisd naar azc Heerhugowaard.

Op de hoogte blijven van de tentoonstellingen in het Vrolijk museum Heerhugowaard? Volg hen op via Facebook.

 

Vrolijk Museum Rijswijk
Op 10 juni 2018 opende het 3e Vrolijk Museum, deze keer in Rijswijk.

 

Op 22 september 2018 openden de kinderen van azc Amsterdam hun Vrolijke Museum: