Vrolijk_Museum.jpg

Vrolijk Museum Rijswijk

Stichting de Vrolijkheid opende een derde Vrolijk Museum op het azc Rijswijk. Het Vrolijk Museum is een museum van, door en voor bewoners van het azc Rijswijk. Een museum met muren van glas en dus dag en nacht gratis te bezichtigen. In thematische workshops (Vrolijke Ateliers) onder leiding van kunstenaars worden wekelijks verhalen verzameld en objecten gemaakt voor het museum. Elke tentoonstelling toont nieuw, vrolijk werk dat zal leiden tot bijzondere gesprekken.

Het Vrolijk Museum Rijswijk opende zijn deuren voor het eerst op zondag 10 juni 2018. Tijdens het openingsprogramma van 13.00-16.00 uur waren kinderen en volwassenen welkom bij de Vrolijke Ateliers. Er was muziek van de 'Join the band' workshop. Om 14.00 vond de officiële opening plaats door kinderen van het azc Rijswijk. Om 15.45 volgde er een swingende afsluiting met een jamsessie!

Het Vrolijk Museum is een Ouder-kind-project van Stichting de Vrolijkheid naar een initiatief van beeldend kunstenares Marlies Valkering. Er zijn circa 6 exposities per jaar te zien. Het eerste Vrolijke Museum ging op 21 december 2016 open in Den Helder. Op de hoogte blijven van de tentoonstellingen in het Vrolijk Museum Rijswijk? Volg ons op www.facebook.com/vrolijkheidrijswijk