Azc Burgum

De Vrolijkheid organiseert al jaren culturele activiteiten (onder meer beeldende kunst, muziek, theater, dans) voor kinderen en jongeren in het Friese azc Burgum. Sinds september 2016 is Burgum ook een Nest-locatie. Het azc ligt aan de rand van Burgum, in de wijk Burgum-West. Het azc bestaat sinds 2000 en er wonen ongeveer 450 mensen. De meerderheid van de bewoners is afkomstig uit Irak, Iran en Afghanistan. Sinds het najaar van 2012 is het centrum een gezinslocatie, voor opvang van uitgeprocedeerde gezinnen met minderjarige kinderen.

Het azc bestaat uit blokken van rijen barakken die haaks op elkaar staan. Op het terrein staan speeltoestellen, een sportterrein, een Grand Café en de basisschool Papilio. Het azc heeft, naast de kantoorgebouwen, woongebouwen van twee verdiepingen en een tot woonruimten omgebouwd gelijkvloers gebouw. Het COA wil de opvanglocatie duurzaam herontwikkelen. Het gaat om nieuwbouw, die kwalitatief past in de omgeving, hiermee wordt in het najaar van 2018 gestart.

Vrolijke activiteiten
Op dinsdag t/m zaterdag is het Vrolijke Nest open. Elke middag kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar vrij spelen, chillen en creatieve activiteiten doen in de open huiskamer. In het kinderatelier werken de kinderen aan hun eigen projecten. Daarnaast zijn er regelmatig workshops beeldende kunst, muziek, theater, animatiefilmpjes maken en dans. Kinderparticipatie is een belangrijk onderdeel van onze visie. Onze begeleiders werken daarom nauw samen met de kinderen en jongeren, om samen tot een mooi programma te komen. Er is een actieve kinderraad die meedenkt en meebeslist. Binnenkort start team Burgum met een pilot van Radio de Vrolijkheid, een (inter)nationaal online radiostation voor en door kinderen van het azc.

Meer weten? Volg ons op Facebook!

Programmacoördinatoren:
Natasja Knap, natasja.knap@vrolijkheid.nl
Imani Mchimbwa, imani@vrolijkheid.nl

Bezoekadres:
Elingslaan 63
9251 MN Burgum

Telefoon 
020-6273287 (kantoor Amsterdam)