Azc Delfzijl

Delfzijl kent sinds 1997 een asielzoekerscentrum, waar de Vrolijkheid al geruime tijd culturele activiteiten voor kinderen en jongeren organiseert.

Azc Delfzijl was eerst gevestigd op twee boten. Sinds 2004 is er een azc op het vaste land, langs de plek waar de boten lagen, op Zwet 1 en Zwet 40. In azc Delfzijl wonen ongeveer 430 mensen. De bewoners komen uit diverse landen zoals Afghanistan, Irak, Somalië, Tibet, Syrië en Iran. De komende jaren zal op de locatie Zwet 40 worden gebouwd. Naar verwachting zal er in 2021 één locatie zijn, bestaande uit permanente bouw en met een capaciteit van 672 opvangplekken. Het aantal kinderen in het azc is de afgelopen jaren afgenomen. Sommige kinderen zijn verhuisd binnen Nederland en sommigen zijn terug gegaan naar hun thuisland. Het aantal jongeren is juist toegenomen.


Vrolijke activiteiten
Iedere week organiseert de Vrolijkheid workshops voor kinderen, zoals djembe, schilderen en een verhalentent. We werken meestal met drie groepen in de leeftijdscategorieën 4 tot 7 jaar, 8 tot 12 jaar en 13 tot 18 jaar. Voor jongeren zijn er workshops, zoals hip-hop dans en graffiti. Meer weten? Volg ons op facebook!


Programmacoördinator:
Afsaneh Moghadam, Afsaneh@vrolijkheid.nl
Mark Buitenwerf, Mark@vrolijkheid.nl

Bezoekadres:
Zwet 40
9932AB Delfzijl

Telefoon:
020-6273287 (kantoor Amsterdam)