Azc Heerlen

 

In 2017 maakten kinderen en jongeren bij Vrolijkheid Heerlen het volgende filmdocument met hun verhalen, visies en ervaringen. De kinderen en jongeren hebben tevens de muziek, zang, rap en songteksten ingebracht en een groot deel van het filmwerk en de ondertiteling op zich genomen. Veel dank, respect en liefde aan ieder van alle makers en de projectleiders Said Lahsini en Jos Netto.


Vrolijke activiteiten
De Vrolijkheid organiseert al geruime tijd een zeer divers aanbod aan culturele activiteiten - muziek, dans, beeldende kunst - voor kinderen en jongeren die wonen op het azc Heerlen. In dit azc kunnen m
aximaal 412 personen opgevangen worden. Azc Heerlen is gevestigd aan de doorgaande weg, en is gelegen in de wijk Imstenrade. Voorheen was de locatie een klooster met Missiezusters. Het centrum bestaat uit semipermanente woonunits en een aantal permanente stenen gebouwen. Een kwart van de bewoners wordt in het hoofdgebouw opgevangen. De overigen zijn gehuisvest in semipermanente woonunits op het terrein. De Vrolijkheid beschikt over een eigen ruimte, ter beschikking gesteld door het COA. De kinderen hebben deze ruimte de afgelopen jaren helemaal mooi en bijzonder gemaakt. Mo, die 3 jaar op azc Heerlen, woonde, vertelt hierover:
Me
er weten over onze vrolijke activiteiten? Volg ons op facebook!


Programmacoördinatoren:
Moos Pozzo
, moos@vrolijkheid.nl

Afsoun Farzan afsoun@vrolijkheid.nl

Bezoekadres:
Imstenrade 6
6419 PL Heerlen

Telefoon:
020-6273287 (kantoor Amsterdam)