Schenking Jan Roëde Stichting

Schenking Jan Roëde Stichting

Image

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 21 februari werd Stichting de Vrolijkheid verrast met een schenking van de Jan Roëde Stichting. Het bedrag van 50.134,74 euro werd tussen december 2019 en februari 2020 opgehaald tijdens een tentoonstelling (Pulchri Studio, Den Haag) met werk van de kunstenaar Jan Roëde. Zo’n 100 kunstwerken zijn verkocht voor de Vrolijkheid. 

De Vrolijkheid is zeer verheugd over deze omvangrijke bijdrage, waarmee nog meer kunstprojecten voor kinderen en jongeren in Nederlandse azc’s georganiseerd kunnen worden. 

Image

 

 

 

Jan Roëde Stichting

Jan Roëde (1914-2007) was één van de meest opmerkelijke naoorlogse moderne kunstenaars in Den Haag, onder meer betrokken bij de roemruchte ‘Posthoorngroep’. Hij maakte onder andere schilderijen, tekeningen, grafiek en gouaches. De werken in Pulchri werden te koop aangeboden. De opbrengsten van de verkochte werken tijdens de tentoonstelling is als schenking van de stichting aan de Vrolijkheid gedoneerd. Want kunst is niet enkel bedoeld voor de ‘happy few’, aldus Jan Roëde zelf, maar voor iedereen die er happy van wordt.