Theater met Feel to Heal

Feel to Heal Theater

Onder de begeleiding van het theatercollectief Feel to Heal, vertelden jonge bewoners in het azc in Middelburg een verhaal. Deelnemers kozen tijdens deze workshop een medium naar keuze. Dit varieerde van dans, muziek, tot illustratie en andere uitingsvormen. 

Met verschillende oefeningen uit het theatervak kreeg elke deelnemer individuele aandacht. Tijdens drie sessies werd gewerkt aan een stuk waarin het plezier van gezamenlijk spelen naar voren kwam.

Image

Image

Rezan: “Dit geeft energie en inspiratie, ik zou nog veel meer willen leren. We dromen van het grote podium.”

Image

Image

De eindpresentatie was een theatervoorstelling in feestelijke setting op het azc voor een publiek van vrienden, familie en medebewoners. Binnen het verhaal van een verveelde schoolklas kwam elke leerling tot leven met zijn of haar eigen droom; in verschillende talen, rap, dans, poëzie met en zonder muziek. 

Op 11 juni werd het stuk nogmaals uitgevoerd als straattheater-voorstelling tijdens het evenement Stadsfeesten Middelburg als onderdeel van Podium Amateur Kunst. Dat was behoorlijk spannend, eigenlijk kende de groep elkaar ook nog maar pas. Maar de kracht van de groep spatte er van af! 

Foto’s door: Petra Katanic en Martijn de Vries 

Image