Suzan & Freek

Suzan & Freek gitaarworkshop

Image

Een nieuwe taal leren is best lastig maar vaak is muziek de beste manier om een taal onder de knie te krijgen. Zo ook voor Safana, Yireth en Gabriely die enorm fan geworden zijn van de muziek van het Nederlandse zangduo Suzan & Freek. Hun liedjes en teksten hielp deze drie getalenteerde Beeld//Formers maar ook veel van hun vrienden op azc Apeldoorn om Nederlandse woorden en zinnen te leren.

Image

Vooral het liedje ‘Blauwe dag’ is één van hun favoriete nummers. Maar hoe gaaf is het als je naast de woorden te leren, het ook kan meespelen op gitaar!! Daar kwamen muziek-/ en gitaardocenten Monique en Wierd dan ook bij helpen.

Image

Door veel te oefenen, af en toe een verkeerde noot maar steeds weer opnieuw te proberen resulteerde in de akoestische gitaar versie van ‘Blauwe Dag’ van Safana, Yireth en Gabriely. En als kers op de taart kregen de enige echte Suzan & Freek te horen dat de dames druk aan het oefenen waren om één van hun meest bekende nummers te leren op gitaar en stuurde daarom een echte shoutout videoboodschap om ze te supporten.

Image